30.1.23
|

Livepodd 15/2: Fashion Transformation - Digitalt mode & gaming

Den 15 februari kl. 11:30–12:15 sänder vi live från xPlot i Lund för en paneldiskussion om de spännande och framväxande möjligheterna inom digitalt mode och gaming – och hur detta kan hjälpa modebranschen att ställa om. Anmäl dig här!

Boomen av influencer marketing och sociala medier genererar trender i en rasande takt – och att hänga med i utvecklingen har blivit en allt mer avgörande faktor för modeföretagens relevans hos konsumenter.

Resultatet? En radikal ökning av fast fashion. Idag tillverkas mer än 100 miljarder plagg per år – en siffra som dessutom ständigt ökar. Det är dags att tänka nytt.

Den 15 februari kl. 11:30-12:15 sänder vi live från xPlot i Lund för en paneldiskussion om de spännande och framväxande möjligheterna inom digitalt mode och gaming – och hur detta kan hjälpa modebranschen att ställa om. Nya lagar, ökad digitalisering, och ett förändrat konsumentbeteende kommer att skapa stora förändringar och peka på nya hållbara vägar framåt. Hur kan digitala tekniker göra mode mer interaktivt, socialt, och personligt? Kommer virtuella kläder att ersätta fysiska? Kommer vi att existera som avatarer primärt och IRL sekundärt? Vad betyder det egentligen för oss och vår identitet? Och hur kan det bidra till att branschen blir mer hållbar?

Live-podden sänds även digitalt via våra sociala kanaler och webbsida.

Anmäl dig här för att få en länk till sändningen.

Medverkar i panelsamtalet gör:
Marie Ledendal, Lunds Universitet
Markku Lorentz, Pengu studios- Table top gaming & avatars
Fredrik Timour, Fashion Innovation Center
Sara Rosberg, Transforming Textiles

Moderator är Simon Hjelte, programansvarig för NEST och affärsutvecklare på Borås INK.

NESTs live-podd arrangeras av xPlot i Lund som är en av fyra inkubatorer som startat initiativet NEST tillsammans med Borås INK, eXpression och STING i Stockholm för att driva på utvecklingen av en hållbar textilindustri.
28.5.24
|

MIMIK vinnare av NEST-pitchtävling och TEKOs stipendium

Vinnare av NEST-pitchtävling och TEKOs stipendium på 75.000:- blev startupbolaget MIMIK som genom användargenererade digitala kloner, låter kunder prova kläder i endigital miljö på ett lustfyllt sätt och på så vis bidra till mer hållbar konsumtion, minskade returer och ökade vinstmarginaler.

Read more
22.1.24
|
Lars Mattiasson

Framtidens Mode designer

Hur påverkas skapandet när modebranschen digitaliseras?

Read more
10.1.24
|
Lars Mattiasson

‍Skapa en hållbar textil-& modeindustri. Anmäl dig till NEST!

Textil- och modeindustrin står inför stora utmaningar och måste gå från överproduktion till en mer hållbar, on-demand baserad produktion och cirkulära affärsmodeller. För att möta dessa utmaningar och driva branschen mot en hållbar framtid, öppnar NEST (New Entrepreneurship for a Sustainable Textile industry) upp för ansökningar till 2024 års bootcamp. Programmet är öppet för entreprenörer som vill bidra till denna förändring i textil- och modebranschen.

Read more
1.3.23
|
Anneli Xie

Missa inte Smarts Stora Kunskapsdag – för kreatörer!

Den 15 mars kommer vara fullproppad med inspiration och information för dig som är kultur- och konstskapare. Här finns idéer kring att skapa projekt, hitta finansiering, europeiska samarbeten och digitalisering – missa inte Smarts Stora Kunskapsdag!

Read more
15.12.22
|

Slow vs. Fast: Framtidens textilproduktion

Förra veckan höll NEST ett spännande panelsamtal om framtidens textilproduktion. Slow vs. fast fashion: hur ser framtidens textilproduktion ut? Vad är egentligen hållbart? Se samtalet här!

Read more
29.11.22
|
Anneli Xie

Nu kan du söka till NEST 2023!

Den 7 december kickar vi igång NEST 2023 med ett event om Framtidens Textilproduktion och vad slow vs. fast fashion innebär. Samtidigt öppnar vi upp för anmälningar till NESTs bootcamp – för dig som vill utveckla din affärsidé tillsammans med oss.

Read more
15.6.22
|
Anneli Xie

"We want to understand the textile industry's challenges within research"

How do we make the fashion industry more sustainable? In the fashion industry, finding holistic solutions in collaborations across borders might be the missing key. We visit Selma Maric and Kim Nygård at MAX IV to hear more about textile research.

Read more
10.6.22
|

RecoMended vinnare av NEST-pitchtävling och TEKOs stipendium

Vinnare av NEST-pitchtävling och TEKOs stipendium på 75.000:- blev startupbolaget RecoMended som erbjuder automatiserade och skalbara textila reparationslösningar.

Read more
2.5.22
|
Anneli Xie

Time-traveling app Be Here Then wins Creative Business Cup Sweden 2022!

A time machine in your pocket, Be Here Then is the winner of the 2022 Creative Business Cup Sweden! Founder and CEO, Charlotte Rodenstedt, tells us about her creative journey and the future for her company.

Read more